Pagarba duonai – tiek juodai, tiek baltai – vienas iš senoviškos lietuvių kultūros bruožų. Duona nuo seniausių laikų buvo laikoma šventa, o išmesti nebuvo galima nei mažiausio gabalėlio. Lietuvoje duona buvo vartojama jau nuo pirmųjų amžių po Kristaus ir tai buvo pagrindinis valgis nuo tada, kai atsirado žemdirbystė. Tais laikais, žemės darbus dirbantys asmenys galėjo, tik pasvajoti apie baltų miltų kepinius ir tai buvo ypatingi, šventiniai gaminiai. Turbūt nuo tų laikų ir kilo tradicija gaminti džiūvėsėlius. Kadangi duona būdavo labai sunkiai uždirbta, ji buvo ypatingai branginama, tad buvo siekiama panaudoti kiekvieną riekelę, o džiūvėsėliai su razinomis buvo laikomi delikatesu.

Tiesa, šiandieninis skanių džiūvėsėlių gavimo procesas yra kur kas paprastesnis. Visi jų gali įsigyti tiesiog kepykloje, kur jie gaminami su meile ir atsidavimu. Suprasdami žmonių poreikius, prieš 25 metus vaizdingose Sartų regioninio parko apylinkėse įkūrėme duonos kepyklą. UAB „Lašų duona“ gamina tik aukščiausios kokybės standartus atitinkančius duonos bei pyragų gaminius. Ne išimtis ir džiūvėsėliai – specialiai jiems kepamas batonas su razinomis. Šviežiai iškeptas batonas yra suraikomas ir tik tuomet džiovinamas. Šie skanūs džiūvėsėliai yra mėgstami klientų, kurie sako, kad didžiausia džiūvėsėlių nauda ir geras skonis atsiskleidžia mirkant juos į arbatą ar pieną.

Mūsų ruošiami džiūvėsėliai su razinomis yra itin gardūs ir traškūs, o saldžios razinos skonį dar labiau pagerina.

Džiūvėsėlių energetinė vertė – 100 gramų turi 335 kcal.

Džiūvėsėlių kaina neaukšta, tad jais pasimėgauti kviečiame jau šiandien.