Skanus maistas – neatsiejama pasibuvimo su draugais ar šeima dalis. Maistas suteikia malonumą akims, kvapo ir skonio pojūčiams, o jei gaminį valgote rankomis – dar ir lytėjimui. Įvairūs užkandžiai itin mėgiami didelių susibūrimų metu. Visad priimta turėti papjaustyto sūrio, kumpio, keptos duonos, padažų ir mirkalų. Tokie greiti užkandžiai nereikalauja praleisti daug laiko virtuvėje, juos galima paruošti greitai ir patogiai.

Užkandžių receptai prie vyno gali būti įmantrūs (pvz. naminis paštetas su putojančiu vynu, šviežios austrės su žolelių padažu) arba itin paprasti (duonos užkandėlės, sūrio kubeliai, meliono ir kumpio vėrinukai)

Užkandžiai prie alaus dažniausiai yra sūresni: čia tinka lašinukai, kepta duona su česnaku, traškios užkandėlės, pipirinė dešra.

Vienas mėgiamiausių užkandžių Lietuvoje – kepta duona su česnaku ir sūrio padažu. Itin traškios keptos duonos galite įsigyti pas mus, o pateikimui pasiūlysime du variantus. Šie užkandžiai neatims daug laiko, o svečiai įvertins jūsų pastangas.

1. Į indelį įdėkite keletą šaukštų majonezo, įspauskite skiltelę česnako, pagardinkite pipirais. Į kitą lėkštelę įberkite smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Imkite duonos lazdeles, pamirkykite majoneze ir apvoliokite sūryje.

2. Sumaišykite majonezą ir tarkuotą geltoną sūrį santykiu 1:1, pagardinkite pipirais, šviežiai išspaustu česnaku. Kepimui skitą indą patepkite aliejumi. Dėkite sluoksnį keptos duonos, plonai sutepkite paruoštu padažu, tuomet vėl dėkite sluoksnį duonos ir padažo. Kepkite 15-20 minučių iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol padažas gražiai išsilydys. Patiekite dar šiltą ir mėgaukitės tįstančio sūrio vaizdu ir puikiu skoniu.