Duona „Kaimiška “
Aprašymas

Duona – lietuvių tautos paveldas. Jos kepimas nuo pat senųjų laikų kiekvienai šeimininkei buvo ypatinga pareiga, o jaunosios šeimininkės laukdavo, kada sueis tam tikras amžius ir jos galės patiekti šeimai pirmąjį duonos kepalą. Duonos kepimas buvo atsakingas ir sunkus darbas. Šiandien galime pasidžiaugti, kad nereikia iš vakaro maišyti tešlos, o puikią, duonkepystės tradicijomis garsėjančią tamsią duoną galime įsigyti iš „Lašų duonos“ kepyklos.

Kaimiška duona – tradicinė, natūrali lietuviška duona. Ją kepame iš ruginių, kvietinių miltų. Ši duona tikrai primena senuosius laikus: yra kepama dideliais kepalais, jos kmynų aromatas ir skonis itin ryškus. Ši juoda duona tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei, o kiekvienas kąsnis primins tėviškės šilumą.

Juodos duonos kaina nėra didelė, tad kviečiame mėgautis ja kasdien.

Sudėtis / Energinė vertė

Sudedamosios dalys: ruginiai miltai 59 % kvietiniai miltai 41 %, vanduo, cukrus, natūralus raugas, ruginis salyklas, šlapios mielės, druska, salyklo ekstraktas, kmynai.

Energinė vertė 100 g 1122 kJ / 264 kcal
Riebalai 1,46 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,13 g
Angliavandeniai 55,59 g
iš kurių cukrų 2,42 g
Skaidulinės medžiagos 0,68 g
Baltymai 6,97 g
Druska 0,31 g