Dar senovės Mesopotamijoje ir Indijoje saldumynus aukodavo dievybėms. Džiovinti vaisiai, medus buvo pagrindinis saldumo šaltinis. Į Europą cukrus atkeliavo viduramžiais ir tai sukėlė tikrą revoliuciją bei leido vystytis naujai maisto pramonės šakai – konditerijai. Nuo to laiko kiekvieną šventę, iškilmingus pietus ar vakarėlį yra įprasta užbaigti desertu. Tad konditerija ir desertai suklestėjo ir net negalime pagalvoti, kad gali būti kitaip.

UAB „Lašų duona“ kepa ne tik duoną, bet ir konditerinius gaminius. Įmonė nuolat dalyvauja pasaulinėse maisto produktų parodose, domisi naujomis gamybos technologijomis, jų pritaikymu kepykloje. Klientai taip pat keliauja po pasaulį, sužino apie naujus kepinius, teiraujasi. Tad po truputį keičiasi ir valgymo tradicijos. Įmonė, siekdama neatsilikti nuo skanių konditerijos gaminių tendencijų, nuolat vykdo rinkos tyrimus, ieško tiesioginio ryšio su pirkėjais, glaudžiai bendradarbiauja su prekybininkais. Tai lemia saldžių konditerijos gaminių pasiūlą – kiekvienais metais rinkai yra patiekiama keliolika naujų kepinių. Tai ir įvairūs sausainiai, keksiukai, pyragai, šventiniai gaminiai. Iš sausainių populiariausi „Kaimiški“, o tarp keksiukų labiausiai savo skoniu išsiskiria keksiukai su razinomis. Jie puikiai tinka popietės pasaldinimui, kai prie kavos ar arbatos norisi kažko nedidelio ir saldaus. „Lašų duona“ siūlo visame pasaulyje žinomus amerikietiško stiliaus pyragą „Brownie“ ir itališką pyragą „Panettone“. Žinoma, neapsieinama ir be tradicinių lietuviškų desertų: švenčių karaliaus šakočio ir visų mėgiamo tradicinio skruzdėlyno, o taip pat trapių ir traškių žagarėlių. Jų skonis Jūsų nenuvilis.

Konditerinių gaminių kaina labai įvairi: priklauso nuo paties gaminio ir jo kiekio, gamybos sudėtingumo. Įsigydami „Lašų duonos“ kepinius, būsite tikri, kad jų kokybe buvo pasirūpinta nuo pat javų sėjos iki pat atvėsinimo. Ši įmonė yra viena iš nedaugelio įmonių, auginančių ir malančių savo grūdus. Daugumoje gamybos etapų dalyvauja žmogus, kurio meilė darbui ir patirtis leidžia klientams pateikti geriausios kokybės produkciją.