Bandelės su varške
Aprašymas

Kai kalba pasisuka apie močiutes – visad atklysta pasakojimai apie nuostabius močiučių kepinius ir gaminius. Vieni prisimena bandeles ir pyragus, kiti didžiausius cepelinus, bet didelė dalis ima kalbėti apie bandeles su varške. Tai toks ypatingas kepinys, kuriam nereikia daug laiko, tačiau jis nudžiugina savo puriu salsvu vidumi, minkštumu ir lengvumu tarsi debesis ir atrodo, kad šios bandelės kalorijos net nesiskaičiuoja.

Visad atsiras sakančių, kad bandeles galima išsikepti pačiam. Tačiau svarbu žinoti, kad, norint paruošti kokybiškas bandeles, reikės įdėti nemažai darbo, sulaukti, kol iškils mielinė tešla. Žinoma, ir šiandien yra močiučių, kurių mielinės bandelės su varške džiugina artimųjų namus. Tačiau, jei neturite tokio asmens, kuris keptų, pasikliaukite „Lašų duonos“ meistrų darbu, nes bandeles gaminame su meile ir rūpesčiu. „Lašų duona“ pati augina ir mala kviečius, kuriuos naudoja bandelių kepimui, todėl būsite tikri, kad nuo pat kviečių pasėjimo iki bandelės ištraukimo iš krosnies lydi ilgametė savo darbą mylinčių žmonių patirtis ir kepimo tradicijos.

Kuo ypatinga mielinė tešla, kad su ja bandelės iš varškės tampa tokios skanios? Visų pirma mielės išpurena, iškildina tešlą – ji tampa pilna oro pūslių, todėl skanios bandelės gali būti lengvai plėšomos. Lengvos bandelės atrodo dar lengvesnės dėl puikaus varškės įdaro, kurį gardiname vanile ir cukrumi. Jei norite ypatingo efekto – bandeles namie šiek tiek pašildykite. Tuomet jos nuostabus aromatas atsiskleis, o Jūs mėgausitės nepakartojamu skoniu lyg bandelės būtų ką tik ištrauktos iš mylimos močiutės krosnies. Patiekite kartu su arbata, kava ar kakava ir pajusite, kaip trumpam nusikeliate į šiltų prisiminimų kupiną vaikystę.

Tokios nuostabios bandelės su varške kaina nėra didelė, tad jūs galite jomis pasimėgauti kasdien.

Sudėtis / Energinė vertė

Sudedamosios dalys: kvietiniai miltai, varškės ir aug. riebalų produktas 35 %, geriamasis vanduo, kiaušiniai, mišinys mielinei tešlai, vanilinis kremas (cukraus pudra, mod. krakmolas (bulvių) E1414, pieno milteliai, išrūgų milteliai, tirštiklis E401, vanilės kvapioji medžiaga, b-karotenas), margarinas (augaliniai aliejai (palmių, rapsų), vanduo), cukrus, mielės.

Energinė vertė 100 g 1927 kJ / 459 kcal
Riebalai 20,62 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 8,73 g
Angliavandeniai 67,11 g
iš kurių cukrų 10,01 g
Skaidulinės medžiagos 2,07 g
Baltymai 10,41 g
Druska 2,36 g