Visų pirma, kas yra batonas? Tai pailgos formos purus kvietinių miltų kepinys. Standartinės batono sudedamosios dalys yra kvietiniai miltai, vanduo, aliejus, pieno miltai, mielės, kartais galima rasti cukraus, kefyro, pilno grūdo miltų. Batono energinė vertė yra nuo 242 iki 345 kcal/100 g., tad, priklausomai nuo rūšies, juo mėgautis galite taip pat dažnai, kaip ir juoda duona. Batono kalorijos lengvai įsisavinamos, tad tiks tiems, kurie daug ir sunkiai dirba, žaidžia ir kuriems reikia energijos.

Visi kvietinių miltų kepiniai yra vienodai vertingi, jeigu gaminami iš aukščiausios rūšies miltų, o batonas be konservantų vienas jų. Dažnas mūsų vaikystėje laukdavome to antrojo sumuštinio su batonu, kuris būdavo su sūriu, saldžia varške ar uogiene, tad šis gaminys asocijuojasi su šviesiais prisiminimais ir skanavimu.

Visi UAB „Lašų duona“ gaminami batonai yra gardžia plutele, minkšti, itin purūs, gardūs, pagaminti laikantis seniausių tradicijų, ypatingos technologijos. Didžiausia batono nauda yra to, kuris pagamintas iš tamsesnių miltų (pvz. ruginių ir kvietinių pilno grūdo mišinio), su įvairiais priedais (sėlenomis, šalavijo sėklomis, grikiais, praturtintas maistinėmis skaidulomis ir kitais). Tačiau jei norite tiesiog paskaninti dieną – įprastas batonas tikrai nepakenks, ypač pagamintas pas mus, kadangi visus gaminius ruošiame su meile ir rūpesčiu.

Jų gaminame daugybę rūšių, tad išsirinksite ne tik visos šeimos pusryčių ar vakarienės stalui, bet ir šventiniams sumuštinukams ar desertinėms užkandėlėms. Paruoškite kelių aukštų sumuštinius ir iš naujo atrasite nuostabų puraus batono skonį.

Mūsų batoną iš daugybės rūšių pagal skonį, kokybę ir kainą išsirinks net išrankiausias pirkėjas. Batono kaina priklauso nuo jo rūšies ir sudedamųjų dalių, taip pat nuo gaminio svorio.