Lietuvoje galime mėgautis ne tik tamsia, bet ir šviesia duona (nemaišykite su batono ir pyrago gaminiais). Nuo senų senovės buvo laikoma, kad šviesią duoną dažniau valgo turtingesni, labiau išsilavinę asmenys. Tokia duona dažniausiai yra puresnė ir minkštesnė. Šiandien yra įvairių nuomonių dėl baltos duonos, tačiau reikia nepamiršti, kad duoną Lietuvoje valgome ne vieną amžių, todėl ji yra priimtinas produktas mūsų organizmui. Baltos duonos maistinė vertė dažnai nenusileidžia juodos duonos maistinei vertei.

Visų pirma, tai greitai įsisavinamas produktas, suteikiantis daug energijos, kurios reikia dienos darbams. Šviesios spalvos duona taip pat gali pasižymėti praturtinančiais priedais (sėklomis, prieskoniais, sėlenomis ir kt.), be to, dažnai šviesesnė duona labiau patinka vaikams ir jiems tai gali būti dar vienas patiekalas, kuris nebus saldus. Šviesios spalvos duona gali būti įprasta ir plikyta. UAB „Lašų duona“ kepa ne vieną šviesios duonos rūšį, tad savo mėgiamiausią suras kiekvienas. Visi mūsų duonos gaminiai yra švieži, kvapnūs ir atitinkantys aukščiausios kokybės standartus.

Svarbiausias šviesios duonos išskirtinumas yra jos spalva ir, žinoma, kvietinių miltų kiekis sudėtyje. Baltos duonos sudėtyje yra ir balto ruginio salyklo. Mūsų kepama duona yra be konservantų, naudojamas tik natūralus raugas, todėl galite būti tikri, kad jūsų stalą pasieks kokybiška ir skani duonelė, į kurią sudėjome senolių duonos kepimo išmintį ir daugybės rankų šilumą.

Šviesios duonos energinė vertė vyrauja nuo 220 iki 390 kcal/100 gramų. Baltos duonos kcal skiriasi dėl joje naudojamų priedų – įvairios sėklos ją padidina. Tačiau neverta nerimauti, nes tai gerieji riebalai, kurių dažnai trūksta mūsų organizmui. Baltos duonos kaina priklauso nuo jos rūšies bei išfasavimo dydžio.