Aprašymas


Ajerų duona – kaip pasirinkti kokybišką?

Lietuvoje juoda duona buvo vartojama jau nuo pirmųjų amžių po Kristaus ir tai buvo pagrindinis valgis nuo tada, kai atsirado žemdirbystė. Ajerus duonos kepimui naudoja tik lietuviai, tad mūsų kepama juoda Ajerų duona išsiskiria savo tradiciškumu, saldžiarūgščiu skoniu. Tai vienas populiariausių mūsų duonos gaminių, kuris yra ypač aukštos kokybės, paruoštas laikantis seniausių gamybos tradicijų ir receptūros. Be to, ši duona yra be mielių. Užmaišius tešlą, duonos rauginimas trunka iki paros ir tik natūraliai pakilusi duona pašaunama į pečių kepimui. Šios juodos duonos skonį įvertins kiekvienas.

Duona kepama pusiau automatizuotu būdu, todėl galima išlaikyti natūralią sudėtį, ko nepavyktų padaryti naudojant automatizuotas kepimo linijas. Kiekviename duonos kepimo etape darbuotojai rūpestingai įvertina jos kokybę.

Duona be pridėtinio cukraus – kokia jos nauda?

Mūsų gaminama Ajerų duona yra ypatinga tuo, kad ja mėgautis gali net ir cukraus netoleruojantys žmonės, kadangi ši duona be pridėtinio cukraus. Juoda duona yra rūgštesnio skonio ir yra kepama ant ajerų lapų, todėl duonai suteikiamas ypatingas kvapas ir skonis. Kad juodos duonos nauda mūsų organizmui būtų didesnė, ši duona kepama nenaudojant jokių mielių ir pridėtinio cukraus. Duonoje esančios sėlenos suteikia organizmui reikalingų maistinių skaidulų. Mūsų kepykla gamina tik natūralaus raugo duoną ir todėl išsiskiria iš kitų kepyklų.

Juodos duonos energinė vertė yra gan aukšta, tačiau jos nauda yra žymiai didesnė nei vien baltų miltų gaminių.

Juodos duonos kaina priklauso nuo jos išfasavimo svorio.

Sudėtis / Energinė vertė

Sudedamosios dalys: ruginiai miltai 62%, kvietiniai miltai 37%, geriamas vanduo, natūralus raugas, ruginis salyklas, kmynai, druska, salyklo ekstraktas, ajerai.

Energinė vertė 100 g 1084 kJ / 256 kcal
Riebalai 1,08 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,14 g
Angliavandeniai 52,08 g
iš kurių cukrų 0,67 g
Skaidulinės medžiagos 6,5 g
Baltymai 6,3 g
Druska 0,53 g