Aprašymas

Kaip ir kadaise, taip ir iki šių dienų, duona lietuvio dienoje užima itin svarbią vietą. Teigiama, kad vidutiniškai Lietuvoje per dieną gyventojas suvartoja net apie 300 gramų duonos. Manoma, kad populiariausia yra tamsi, ruginė ir juoda duona, tačiau mėgstama ir balta duona su kmynais. Visas duonos gamybos procesas tapo gerokai paprastesnis, kuomet buvo išplėstos ir modernizuotos duonos kepyklos. Šiandien be didelių pastangų kiekvienas galime nukeliauti į artimiausią kepyklą ir įsigyti dar šiltą, traškančia plutele padengtą ir aromatingą duonos kepaliuką. Žinoma, kepyklą reikia pasirinkti itin atidžiai, kad duonos gaminiai atitiktų aukščiausius standartus.

Mūsų kepykla „Lašų duona“ buvo įkurta prieš 25 metus, o kepyklos veikla yra išskirtinė tuo, kad patys auginame grūdines kultūras, iš kurių vėliau ir gimsta patys nuostabiausi duonos bei pyragų gaminiai. Plikyta juoda duona kepama pas mus yra nuostabiai puri ir minkšta.

Borodino duona – šiandien yra viena kvapniausių iš natūralaus raugo duonos gaminių. Jos pavadinimas kilo nuo žymaus Rusijos kompozitoriaus – Aleksandro Porfirjevičiaus Borodino – pavardės. Sakoma, kad keliaudamas su draugais po Italiją, jis sukūrė šią nuostabaus skonio duoną. Tai saldžiarūgštė plikyta duona, kuri ilgai išlieka šviežia.

Ypatingą skonį ir kvapą jai suteikia kalendros sėklos.

Juodos duonos kaina priklauso nuo išfasavimo svorio.

Sudėtis / Energinė vertė

Šios juodos duonos sudedamosios dalys yra net 66 % ruginių miltų, 34 % kvietinių miltų, vanduo, ruginis salyklas, mielės bei kalendra, kuri suteikia išskirtinį aromatą. Borodino duona yra plikyta duona, kuri ruošiama laikantis senųjų duonkepystės tradicijų. Visiems žinoma, kad juodos duonos nauda mūsų organizmui yra labai svarbi, kadangi juodoje duonoje gausu ląstelienos, kuri skatina virškinamojo trakto veiklą. Šios juodos duonos energetinė vertė 264 kcal / 1120 kJ.

Sudedamosios dalys: ruginiai miltai, kvietiniai miltai, geriamasis vanduo, cukrus, ruginis salyklas, mielės, kalendros grūdeliai, joduotoji druska.

Energinė vertė 100 g 1120 kJ / 264 kcal
Riebalai 1,15 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,14 g
Angliavandeniai 56,09 g
iš kurių cukrų 3,97 g
Skaidulinės medžiagos 8,83 g
Baltymai 7,30 g
Druska 0,441 g