Aprašymas

Kas yra skruzdėlynas?

Kepinys skruzdėlynas – nuostabus kvietinių miltų kepinys. Iš kvietinių miltų tešlos pagaminami plonyčiai lakšteliai, tuomet jie verdami aliejuje, dedami vienas ant kito, laistomi medumi ir barstomi aguonomis. Taip sutveriamas norimo dydžio traškus skruzdėlynas, kurio skonis ilgam išlieka puikus.

Skruzdėlynai yra tie konditerijos gaminiai, kurie labiausiai primena šventes, susibūrimus ir, žinoma, vestuves. Tradiciniai skruzdėlynai papuoš bet kurios šventės stalą, leis mėgautis gražiu vaizdu. „Lašų duonos“ skruzdėlynai ypatingi tuo, kad kiekvienas lakštas yra merkiamas į medaus sirupą ir tuomet apibarstomas aguonomis. Skruzdėlyno kaina priklauso nuo jo dydžio, tad gali skirtis. Skruzdėlynai, gaminami pagal užsakymą, iškepami tokio dydžio, kokio Jums reikia – nuo mažų iki itin didelių.

Sudėtis / Energinė vertė

Sudedamosios dalys: kvietiniai miltai, geriamasis vanduo, cukrus, kiaušiniai, medaus produktas (gliukozės ir fruktozės sirupas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga – citrinų rūgštis, medaus kvapnioji medžiaga), rapsų aliejus, joduotoji druska, degtinė.

Energinė vertė 100 g 1761 kJ / 417 kcal
Riebalai 8,94 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1,50 g
Angliavandeniai 75,20 g
iš kurių cukrų 41,35 g
Skaidulinės medžiagos 1,29 g
Baltymai 8,35 g
Druska 0,57 g