Bočių duona
Aprašymas

Visi žinome, kad duona yra lietuvių tautos paveldas. Duonos kepimas nuo seniausių laikų kiekvienai šeimininkei buvo svarbi ir garbinga pareiga, o nuostabus, viliojantis duonos aromatas suburdavo prie stalo visą šeimyną.

Dabartiniais laikais, duona žmogaus mityboje taip pat užima labai svarbią vietą. Kasdien šio skanumyno suvartojame net po kelis šimtus gramų, kadangi tai yra vienas iš svarbiausių maisto produktų, kuris patenkina daugumą organizmo energijos poreikių. O juodos duonos nauda yra ypatingai didelė, kadangi tai energijos, vitaminų bei skaidulų šaltinis.

Mūsų, Sartų regioninio parko apylinkėse įsikūrusioje „Lašų duona“ kepykloje yra gaminami patys gardžiausi ir aukščiausią kokybę atitinkantys duonos gaminiai. Vienas populiariausių gaminių – Bočių duona. Tai yra tradicinis, lietuviškas, natūralių ingredientų duonos gaminys, kuris tikrai atitiks kiekvieno lietuvio poreikius. Ši juoda duona yra klasikinio sodraus skonio, saldžiarūgštė, pagardinta salyklu, kuris suteikia malonų aromatą ir skonį. Bočių duona – tai juoda duona be konservantų, todėl duonos skonis išlieka itin natūralus, o tekstūra puri. Tai natūralaus raugo duona, kuri suteiks daug energijos, maistinių skaidulų ir leis jaustis puikiai visą dieną. Kmynai šiai duonai suteikia puikaus skonio ir aromato. Jei daug ir sunkiai dirbate, sportuojate – juoda Bočių duona gali būti puikus Jūsų energijos šaltinis. Greitai pasisavinami angliavandeniai ir maistinės skaidulos leis jaustis energingiems ir sotiems, tačiau neapkaus virškinimo sistemos.

Juodos duonos kaina priklauso nuo išfasavimo dydžio.

Sudėtis / Energinė vertė

Pagrindinės juodos duonos sudedamosios dalys yra ruginiai bei kvietiniai miltai, todėl ši duona pasižymi didesniu skaidulų kiekiu, o juodos duonos energetinė vertė išlieka itin aukšta, 100g juodos duonos yra 243kcal ir tik 2.27g. cukraus, tad galime drąsiai teigti, kad mūsų gaminama Bočių duona yra ne tik ypatingai skani, bet ir sveika!

Sudedamosios dalys: ruginiai miltai, kvietiniai miltai, geriamas vanduo, ruginis salyklas, cukrus, joduota druska, mielės, kmynai.

Energinė vertė 100 g 1030 kJ / 243 kcal
Riebalai 1,03 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,13 g
Angliavandeniai 51,23 g
iš kurių cukrų 2,27 g
Skaidulinės medžiagos 7,29 g
Baltymai 7,10 g
Druska 0,322 g