Aprašymas

Turbūt nėra nežinančių, kas yra kūčiukai. Tai maži kvietinių miltų kepinukai, kurie yra įprastas gaminys šventėms. Nei vienuose namuose Kalėdos ir Kūčios neapsieina be kūčiukų (dar vadinamų prėskučiais ar šližikais). Geriausi kūčiukai yra lengvo salstelėjusio skonio, būtinai pagardinti aguonomis ir gardžiai traškūs. Tokius skanu mirkyti piene ir pasigardžiuojant valgyti. Kūčiukai gan nesunkiai pagaminami namuose, tačiau šiuolaikinėms šeimininkėms nereikia vargti ir laukti, kol tešla iškils, nes kūčiukus Kūčioms galima nusipirkti tiesiai iš „Lašų duonos“ kepyklos. Tai paprasti kūčiukai, kurie primins tą tobulą skonį iš vaikystės. Tai šventinis gaminys, tačiau galite mėgautis jais nuo gruodžio pradžios iki pat sausio pabaigos, kad gera nuotaika ir puikus skonis lydėtų dar ilgiau.

Sudėtis / Energinė vertė

Sudedamosios dalys: KVIETINIAI miltai, PIENAS, geriamasis vanduo, cukrus, augalinis rapsų aliejus, aguonos 3 %, mielės, joduotoji druska.

Energinė vertė 100 g 1402 kJ / 327 kcal
Riebalai 5,70 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,50 g
Angliavandeniai 60,90 g
iš kurių cukrų 7,30 g
Skaidulinės medžiagos 2,60 g
Baltymai 8 g
Druska 0,218 g