Aprašymas

Paskutinius 20 metų intensyviai plėtojama barų kultūra atnešė naujus vėjus į užkandžių meniu. Jei iki tol populiariausi užkandžiai prie alaus buvo mišrainės, įdaryti kiaušiniai, sumuštiniai su silkute, tai dabar vakaras neįsivaizduojamas be duonos su sūriu arba česnakinės duonos.

Kepta duona su česnaku mėgstama ne tik Lietuvoje – tokios užsisakyti galima ir pvz. Čekijoje, Lenkijoje, Vokietijoje. T.y. šalyse, kurios garsėja savo alumi, todėl patogi užkandėlė prie alaus yra būtinybė. Svetur išvykę lietuviai taip pat išsivežė šią tradiciją, tad vis dažniau šį užkandį galite sutikti ir svečiose šalyse.

„Lašų duonos“ kepta duona gamina iš šviežios, specialios technologijos duonos. Ji supjaustoma lazdelės forma, gardinama natūraliu česnaku. Tokia kepta duona ypatingai skani su įvairiais padažais. Turbūt populiariausias patiekalas – kepta duona su česnaku pamirkyta majoneze ir apvoliota kietojo sūrio drožlėse. Jei greitai atvyks svečiai – „Lašų duonos“ kepta duona bus nepamainomas išsigelbėjimas, kai norėsite paruošti užkandžių. Lazdelių formos duona su česnaku apibarstyta sūriu ir apkepta orkaitėje, skrudinta duona aptepta paštetu ir pagardinta marinuotu agurkėliu – taip pat skanūs užkandžiai prie alaus. Kai kurių užkandžių prie alaus kaina gali būti aukšta, tačiau duona – gan nebrangus gaminys, tad ir šis patiekalas kainuoja nedaug.

Jei svarstote, gamintis pačiam ar pirkti – įvertinkite, kad keptos duonos kaina yra ne pats produktas, o jūsų laikas praleistas prie keptuvės. Jei laukiate daugiau nei dviejų svečių, norėdami paruošti keptos duonos su česnaku visiems, praleisite bent kelias valandas, o namai gali prisigerti nemalonaus riebalų kvapo. „Lašų duonos“ užkandėlė yra pagardinta natūraliu česnaku, tad išsiskiria ypatingu skoniu ir aromatu. Ji tiks ir iškyloms, vakaronėms ir didesnėms šventėms, kai norite paruošti išskirtinį alaus sodelį.

Sudėtis / Energinė vertė

Sudedamosios dalys: KVIETINIAI miltai, mielės, cukrus, RUGINIS salyklas, druska, kmynai,  augalinis aliejus rapsų, česnakas 1,4%.

Energinė vertė 100 g 2063 kJ / 495 kcal
Riebalai 30,10 g
iš kurių sočiųjų riebalų rugščių 2,30 g
Angliavandeniai 45,60 g
iš kurių cukrų 5,71 g
Skaidulinės medžiagos 3,70 g
Baltymai 8,50 g
Druska 0,44 g