Aprašymas

Duona Lietuvoje ir visame pasaulyje pradėta kepti dar nuo seniausių laikų. Kiekviena kultūra turi savo duonos kepimo tradicijas, kurios yra išsaugotos dar ir iki šių dienų. Senovėje duona buvo pagrindinis maisto šaltinis iš kurio būdavo gaunama energija sunkiems dienos darbams. Duonos rūšių yra daugybė: ruginė duona, kvietinė duona, kvietruginė duona, avižinė duona, pilno grūdo duona. Pasaulyje žinomos įvairios duonos, kai kurios jų net kepamos be mielių ar miltų. Siekiant išgauti unikalų, savitą duonos skonį pagardinimui naudojami įvairūs prieskoniai: kmynai, kalendra, druska, saulėgrąžos, sezamo sėklos, moliūgų sėklos ir visokiausios žolelės.

Šiandien, kuomet duonos gavimas yra gerokai paprastesnis procesas, šį maisto produktą kiekvienas galime pasigaminti namuose, įsigyti prekybos centre ar duonos kepykloje. Žinoma, rekomenduojame rinktis patikimą duonos kepyklą, kurios gamybos standartai būtų itin aukšti, o duona gaminama laikantis senųjų duonos kepimo tradicijų.

Duonos kepykla „Lašų duona“ yra geriausias pasirinkimas, jeigu norite skanauti tradicinę, pasakiško aromato ir rankų šiluma perpildytą duonos kepaliuką. Kadangi grūdus užsiauginame patys, galime garantuoti aukščiausios kokybės bei puikaus skonio derinį.

Kadaise senoliai sakydavo, kad sveikiausia duona – pilno grūdo duona. Tokią nuostabią juodą duoną gamina ir mūsų kepykla. Pilnagrūdė duona su sėklomis, tai duona su mažiau gliuteno, todėl yra tinkama šio produkto netoleruojantiems žmonėms, taip pat gaminama tik iš natūralaus raugo ir be jokių konservantų. Šios juodos duonos nauda yra tai, kad pilno grūdo duona turi daug nesočiųjų riebalų ir skaidulinių medžiagų, vitaminų E, B1 ir magnio bei omega-3 rūgščių. Ši duona kepama be mielių ir miltų, tad tai puikus pasirinkimas norintiems maitintis sveikai, tačiau nenorintiems atsisakyti duonos.

Duonos kaina priklauso nuo išfasavimo dydžio.

Sudėtis / Energinė vertė

Šios duonos energetinė vertė aukštesnė nei įprastų kvietinių eir ruginių duonų. Taip yra dėl to, kad šioje duonoje yra daugybė vertingų sėklų, kurios savyje turi daug riebalų. Tai gerieji, mūsų organizmui naudingi riebalai, kurie suteikia energijos ir sotumo jausmą.

Sudedamosios dalys: geriamas vanduo, saulėgrąžų branduoliai, avižiniai dribsniai, medaus produktas (gliukozės ir fruktozės sirupas, rūgštingumą regul. medži.-citrinų rūgštis, medaus kvapioji medž.), linų sėmenys, augalinis rapsų aliejus, augalinės skaidulos, sojos, kviečių, gysločių, moliūgų branduoliai, sezamo sėklos, joduota druska, sausas raugas, birus tamsintojas duonai (skrudinti ir sumalti rugiai, cikorijos, miežiai, cukriniai runkeliai, miežių sąlyklas), ruginis skrudintas salyklas.

Energinė vertė 100 g 1605 kJ / 386 kcal
Riebalai 24,33 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2,71 g
Angliavandeniai 25,46 g
iš kurių cukrų 7,14 g
Skaidulinės medžiagos 11,25 g
Baltymai 10,70 g
Druska 1,33 g